Home

Achtergrond 171 x bekeken 1 reactie

Pluimveehouderij schiet tekort in aanpak fijnstof

Ongeveer een derde van de grote pluimveehouderijen voldoet nog niet aan de Europese fijnstofrichtlijn, die ingaat per 2010. Dat blijkt uit onderzoek van TNO.

De resultaten van het onderzoek zijn naar buiten gebracht tijdens een symposium van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouderij (NVP) in Ugchelen.

De Europese richtlijn moet de uitstoot van fijnstof verder terugdringen en geldt per 2010. Pluimveehouders kunnen tot maart derogatie (ontheffing) aanvragen. Voor ongeveer 1.100 pluimveehouderijen lijkt dat een probleem te worden, want zij voldoen volgens onderzoekers van TNO niet aan de verzwaarde eisen die de Europese richtlijn hanteert.

De NVP meent dat pluimveehouders veel te weinig tijd krijgen om om te schakelen naar de eisen van de richtlijn. Daarnaast plaatst de vakbond kanttekeningen bij het TNO-onderzoek.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    stofzak,

    Volgens alle wetenschappers stoot de veehouderij en aanverwante sectoren helemaal geen fijnstof uit maar grofstof, wat onschadelijk is.Wat worden we toch weer gek gemaakt en bewust op kosten gejaagd ,alleen de tegenwoordige boerenstand laat zich er niet meer door uit het veld slaan.Vroeger werd dit nog als zeer demotiverend genoemd,nu lachen we er om.

Of registreer je om te kunnen reageren.