Home

Achtergrond 24 reacties

Pleidooi voor campagne om dag geen vlees te eten

Zoals wordt gewezen op de gevolgen van roken of snoepen, zo zou er ook een campagne moeten komen die mensen stimuleert een dag geen vlees te eten.

Dat vinden in ieder geval GroenLinks, SP, D66 en Partij voor de Dieren (PvdD). Na woensdag gehaktdag, kan er ook een dag per week vegetarisch worden gegeten, aldus GroenLinks. Zonderdag, suggereerde verantwoordelijk minister Gerda Verburg (Landbouw) gisteren in de Tweede Kamer.

Verburg voelt overigens niets voor zo'n campagne. "Ik stimuleer graag de consumptie van gezond voedsel. Maar ik ben niet de minister van betutteling, eerder van verleiding.'' D66 ziet een campagne als 'donderdag, zonderdag' echter als een uitdaging. "Dit is juist verleiding, helemaal geen betutteling.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dick

  Misschien dan ook maar een dag zonder auto, warm water etc, een dag zonder vliegverkeer etc. Dat is dan weer goed voor het milieu.
  Vlees is ook gezond, dus kan er ook een verplichte dag komen om vlees te eten.
  Groeten,
  Dick.

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Misschien ook een suggestie om de vele extra kamervragen een halt toe te roepen: minimaal één dag in de werkweek geen vragen van de PvdD.
  Dan kunnen de ambtenaren van LNV hun normale werk misschien ook eens naar behoren gaan doen.

 • no-profile-image

  Thomas

  Woowwww 15 reacties en daarvan maar één wakker dier!! record!! Eindelijk niet alleen maar trieste reacties. Dat werkschuw tuig is nu natuurlijk druk bezig met kraken van panden en de ME aan het lastigvallen, vandaar da ze nu minder tijd hebben om ook nog eens tegen alles en iedereen aan te zeiken die iets met vlees/landbouw te maken heeft. Ik zou zeggen geniet ervan zolang het nog kan want zeer binnekort heeft dit werkschuw tuig weer tijd genoeg als ze niet meer mogen kraken, wat ik trouwens een zeer goed plan vind. Nergens anders hebben dieren het zo goed als hier in de Nederlandse landbouw. Hmmmm vlees vanavond, en morgen en overmogen en zondag, lekker!! Wat ben ik blij dat ik in de landbouw werk.

 • no-profile-image

  een vleesetende vleesproducent

  is er in Den Haag niets beters om je druk voor over te maken? het voedsel tekort buiten europa,de toenemende consumptie van energie, het aantal geweld/moord zaken door steeds jongere mensen kom en ga daar mee aan de slag en laat ons lekker gezond met of zonder vlees aan tafel gaan !!! of gaat sonja bakker ook een partij op richten voor verantwoorde voeding??

 • no-profile-image

  Marcel

  Helemaal met jou eens Dorien!!

 • no-profile-image

  opa

  het moet niet veel gekker worden
  hebben ze al niet genoeg kapot gemaakt
  GEKKENZOOI

 • no-profile-image

  Tom

  Ik vind het een prima plan. Laat mensen maar weten dat vlees niet nodig is voor een gezonde maaltijd. 7 dagen per week vlees eten is helemaal niet zo goed voor je, een dagje zonder vlees is voor de meeste mensen erg goed.

  Maar de echte reden dat ik dit een goed plan vind: hierdoor gaan mensen weer een beetje nadenken over eten. Hoe je lekkere dingen kunt maken als je door de dagelijkse sleur prikt.

  Voor de mensen die zich nu tegen het hoofd gestoten voelen: ik ben groot fan van vlees, vis en vooral van echte boeren producten, maar daar hoort een knolselderij ook bij en een pasta met een scherp blauwschimmelkaasje ook.

 • no-profile-image

  juultje

  een dag geen vlees is toch wel te doen ? een dag niet neuken is veel erger!!

 • no-profile-image

  Dorien

  Eten vergetariers op woensdag dan ook gehakt? Zo niet dan is de oproep voor zo'n campange onzin er vinden de vegetariers dat ze meer hebben te vertellen. Ze willen anderen zegen wat ze moeten eten. Ik als vleeseter heb er geen problemen mee dat er mensen zijn die geen vlees eten. Maar ze moeten anderen niet hun levensstijl en eetgewoonte gaan oplegen.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Oh wat zijn de "gangbare
  dierenexploitanten"
  weer bang.
  Wie van goede gezondheid houdt,
  weet het al lang.
  Vlees is altijd moord dus altijd fout.

 • no-profile-image

  hendrikus

  ik zou wel een wilddag willen,[binnenkort wildzwijn]

 • no-profile-image

  Kees

  Volgende week woensdag: slachtdag!!!
  Even 100 kg zuiver vlees verwerken en panklaar maken, kan hele weken, dag in dag uit vlees eten.

  Wat een onzin om 1 dag in de week geen vlees te eten, laat ieder dat voor zich bepalen en laat dat niet opdringen door een stelletje groenpoepers!

  En een laatste kreet:
  PvdD WEG ERMEE!!!!!!

 • no-profile-image

  jac

  weer een bewijs dat het te goed gaat in NL, als dit de problemen zijn waar de regering zich mee moet bezig houden dan kunnen ze net zo goed naar huis gaan! wat mij betreft maakt iedereen zelf uit of hij/zij rookt, drinkt, vet eet, macrobiotisch knaagt, biologisch knaagt, vlees eet, tofu slikt, en wat meer zij. Voor al deze flauwe kul zijn er al genoeg actiegroepen die niets beters te doen hebben, anti roken, anti bont, anti vlees, anti.... Gewoon gevarieerd en gezond eten en daar van genieten, iets beters is er niet voor goede gezondheid!

 • no-profile-image

  Lezen

  @ stelletje analfabeten,

  Dit staat er: 'donderdag, zonderdag'
  Dus GEEN zondag. Neemt niet weg dat ik het er niet mee eens ben dat deze campagne gestart moet worden. Laat iedereen zelf bepalen wanneer hij wat eet.

 • no-profile-image

  Judit

  Vlees is kankerverwekkend is nu ècht bewezen, vandaar dat er door alle vleeseters op deze site zoveel gekankerd wordt.

 • no-profile-image

  boer jos

  @ Douwe Kunst. Die 1:5 gelt voor rundvlees. Mijn varkens hebben toch echt een vc van 2.8 (is bijna de helft). Als wij mensen geen vlees meer zouden eten dan moeten we meer plantaardig voedsel gaan eten. De 80 gram/dag die aanbevolen wordt is niet om teruilen tegen 80 gram/dag plantaardig voedsel. Daarbij komt ook nog dat de consument gemakkelijker plantaardig voedsel (wat verlebberd is of andersinds niet meer oogt) weg gooit. Daarbij opgeteld worden er tijdens de productie van plantaardig voedsel porcentueel meer kilogrammen doorgedraait/uitgeselcteerd. (Waar blijft men met deze producten?) Per saldo is er dan net zo veel ruimte nodig om ons te voeden.

 • no-profile-image

  Annelies

  Als werkelijk de zondag de zonderdag gaat worden, wie is dan "die man die op zondag het vlees komt snijden". Die man kan dus "gewoon" op zondag gaan werken.

  MVG

 • no-profile-image

  Yvonne

  Helemaal mee eens grensboerke. En laat die PvdD die extra kamervragen (kosten nota bene 2000 euro per stuk) ook maar lekker zelf ophoesten. Morgen een lekker stukje biefstuk. smakelijk!!!

 • no-profile-image

  reintje

  Wordt inderdaad hoog tijd dat den haag zich gaat beseffen dat er urgentere zaken op de agenda staan. Weer geld verspillen aan een campagne, van dat geld zouden mensen geholpen kunnen worden met bv medische zaken. Iets waar de overheid de laatste jaren stelselmatig aan heeft geknabbeld ten voordele van de woekerwinstmakende zorgverzekeraars. Een boeren politiek partij met mensen die bezig zijn met de zorg van alle dag. Dat is wat Nederland nodig heeft.

 • no-profile-image

  Co

  Hebben de politieke partijen geen andere "echte" problemen meer waar ze zich druk over kunnen maken??.

 • no-profile-image

  tineke

  wat een verstandt zondag geen vlees
  kom zeg .bedenk wat anders dan deze onzin

 • no-profile-image

  Appie

  Doe normaal!

 • no-profile-image

  Douwe Kunst

  Voor 1 kilo vlees is ongeveer 5 kg veevoer nodig. Het legt daarmee een groot beslag op de landbouwgronden. Aanbevolen hoeveelheid is 80 gram vlees per dag. Nu eet men 120 gram per dag. Minder vlees eten is in meerdere opzichten dus geen slecht idee. Een dagje zonder vlees kan best, er zijn voldoende smakelijke alternatieven. Meer op www.eerlijkovervlees.nl

 • no-profile-image

  Dolf

  Judith, zaandam, dit geld alleen voor rood vlees en het is niet bewezen.

  Ik citeer: "Wat er nu precies aan de hand is met rood vlees is niet echt duidelijk. Mogelijk komen er bij de bereiding ervan kankerverwekkende stoffen vrij of komen groeihormonen in het rundvlees vrij in het menselijk lichaam.
  Het gebruik van groeihormonen bij de runderteelt is in ons land en in de rest van de Europese Unie verboden. In de Verenigde Staten is dat niet het geval."

  en: "Deskundigen wijzen erop dat alleen op basis van dit onderzoek geen definitieve conclusies getrokken mogen worden.

Laad alle reacties (20)

Of registreer je om te kunnen reageren.