Home

Achtergrond 173 x bekeken

Plan voor windpark op zee

De onderneming Airtricity wil een windmolenpark op zee bouwen van 350 megawatt, voldoende om 260.000 huishoudens van stroom te voorzien.

De onderneming meld vandaag exclusiviteit te hebben verkregen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat voor de locatie Breeveertien 2, zo’n 55 kilometer voor de kust in IJmuiden.

Het gaat er nu om de benodigde vergunningen te verkrijgen. Airticity hoopt in 2012 met de bouw te kunnen beginnen. Eerder vroeg deze onderneming al toestemming voor een wat kleiner windpark, 40 kilometer voor de kust van Hoek van Holland. Airtricity hoopt in 2011 te kunnen beginnen met de bouw hiervan.

Tot dusver is er op zee voor de Nederlandse kust een demonstratiepark bij Egmond en is een windmolenpark in aanbouw voor de kust van IJmuiden. Het kabinet wil in deze regeerperiode komen tot 450 megawatt aan windenergie op zee. Die doelstelling lijkt niet gehaald te kunnen worden. Inmiddels zijn vier aanvragen voor vergunningen voor windparken op zee afgewezen. Het kabinet bezint zich op de voorwaarden aan de vergunningen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.