Home

Achtergrond 319 x bekeken

Pennsylvania verbiedt 'hormoonvrije' melk

De Amerikaanse staat Pennsylvania verbiedt zuivelbedrijven hun melk aan te prijzen als hormoonvrij.

De verwachting is dat andere staten volgen. In de VS is steeds meer discussie over het gebruik van het melkgifthormoon rBST, door Monsanto onder de naam Posilac op de markt gebracht. Een groeiend aantal supermarkten verkoopt BST-vrije melk.

Volgens landbouwminister Dennis Wolff van Pennsylvania suggereert de term hormoonvrij op de verpakking dat de melk van rivalen niet veilig is. Bovendien wordt voor de BST-vrije melk volgens hem onterecht meer geld gevraagd.

Vanaf 1 januari mogen zuivelondernemingen die in Pennsylvania melkproducten verkopen, niet meer adverteren dat zij melk gebruiken van koeien die niet zijn behandeld met BST. In totaal betreft het zestien zuivelbedrijven uit diverse Amerikaanse staten.

Het gebruik van Monsanto’s Posilac is sinds 1994 goedgekeurd. Het hormoon rBST is verboden in onder meer de Europese Unie, Canada, Australië en Japan uit vrees voor schadelijke effecten voor de gezondheid van mens en dier.

Pennsylvania staat op de vijfde plaats van Amerikaanse staten qua melkproductie.

Of registreer je om te kunnen reageren.