Home

Achtergrond 185 x bekeken 2 reacties

Pas tegen zomer betere varkensprijzen verwacht

Pas tegen de zomer volgend jaar neemt het aanbod van varkens af en kan de prijs voor varkens gaan stijgen.

Dat meldt het Productschap Vee en Vlees op basis van de jongste Europese gegevens over het varkensaanbod.

Vooral in Polen loopt de productie sterk terug. Dat komt doordat veel kleinere varkenshouders zijn gestopt of zullen stoppen vanwege de hoge voerprijzen en lage opbrengstprijzen. In West-Europa schommelt het aanbod van varkens veel minder, doordat de bedrijven grootschaliger en gespecialiseerd zijn.

Het PVV meldt dat het aanbod in Duitsland in het eerste halfjaar nog met 1,5 procent toeneemt. In het derde kwartaal zou het aanbod dan met 2,5 procent gaan dalen. Ook in Denemarken neemt het aanbod nog licht toe in het eerste halfjaar. In Nederland en Frankrijk wordt een stabiel tot licht dalend beeld verwacht.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  burke

  Het complete verhaal kan zo op nederland van toepassing zijn.
  Hoge voerprijzen , lage opbrengst en abnormale hoge kosten voor de mestafzet, de heren mesttransporteurs moeten ook hun verantwoordelijkheid kennen in deze. Je kunt en hoeft je niet te verschuilen achter en akkerbouwers, die krijgen maar een klein gedeelte van de van de mestprijs. Als wij de sector willen ondersteunen moeten alle neuzen de zelfde kant op staan.

 • no-profile-image

  van de broek

  Als ik in de omgeving van Nederweert kijk, dan moeten de varkens nog veel goedkoper worden .De ene na de andere uitbreiding en dan niet met een beetje maar met de duizenden tegelijk.Een ware explosie.Ze maken zich onderelkaar kapot.Nooit genoeg hebben zij.

Of registreer je om te kunnen reageren.