Home

Achtergrond 193 x bekeken

Pakistan verwerpt kritiek op uitroepen noodtoestand

De Pakistaanse regering heeft vandaag de internationale kritiek op het uitroepen van de noodtoestand verworpen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelde dat de zaterdag afgekondige maatregel een interne aangelegenheid is.

Een woordvoerder van het ministerie vroeg begrip voor het uitroepen van de noodtoestand door president Pervez Musharraf. "Dit moeilijke besluit is genomen met het oog op een interne crisis, die zich in de afgelopen maanden in het land heeft ontwikkeld'', aldus de zegsman.

Westerse bondgenoten hebben de afgelopen dagen druk uitgeoefend op Musharraf om de democratie te herstellen. De Verenigde Staten gaan zich herbezinnen op de hulp aan Pakistan. Uit protest tegen de noodtoestand schort Nederland de ontwikkelingsamenwerking met de Pakistaanse regering op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.