Home

Achtergrond

Organisaties klagen over stroomtarieven

Grootverbruikers van energie, het midden- en kleinbedrijf, de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond doen in een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer hun beklag over de hoge tarieven voor elektriciteit en gas.

Ze verwijzen naar een rapport van toezichthouder DTe, waarin staat dat de beheerders van gas- en elektriciteitsnetten een rendement halen dat veel hoger is dan redelijk mag worden geacht. Alleen al in 2004 en 2005 hebben consument en bedrijfsleven 400 miljoen euro te veel betaald, aldus de briefschrijvers.

Ze hadden verwacht dat de "overwinsten'' zouden leiden tot lagere nettarieven per 1 januari volgend jaar. Maar de regionale tarieven voor gas worden pas per 1 juli volgend jaar vastgesteld, de regionale tarieven voor stroom pas per 1 september en de tarieven voor landelijke hoogspanningsnetten pas in april 2009.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.