Home

Achtergrond 248 x bekeken

Orchideekwekers bezorgd over markt

Orchideekwekers van veiling FloraHolland maken zich zorgen over de situatie op de markt. De prijsvorming houdt niet over.

Onlangs kwam de FloraHolland Productcommissie Orchidee bijeen. Daar werd aandacht gegeven aan de aanvoer- en prijsontwikkeling. Bij mini-cymbidium is en blijft die volgens de kwekers zorgwekkend. Grote aangevoerde aantallen zetten de prijs onder druk.

Ook voor phalaenopsis voorzien de kwekers problemen. Jarenlang heeft deze markt zich gunstig ontwikkeld. Maar het aanbod blijft groeien. De verkoopcijfers van uitgangsmateriaal voorspellen hier niet veel goeds.

Vorige week nog meldde de Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland een forse toename van de aanvoer van phalaenopsis in oktober.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.