Home

Achtergrond 1 reactie

Optimaal rendement!

Het principe van de vergister staat in Nederland nog in de kinderschoenen alhoewel het toch grote vormen aanneemt. Bij elke vergister wordt elke dag weer veel aandacht besteed aan optimalisatie van alle processen. Zo wordt er gestreefd naar het hoogste rendement. We hebben het deze week vaak gehad over de vergister, de gewassen en het rendement ervan in kwh’s. Daarbij vergeten we een erg belangrijk onderdeel; de restwarmte!
Bij de vergister van de Gebroeders Oude Lenferink wordt de restwarmte optimaal benut. Naast de vergister hebben zij een varkensbedrijf met 1.800 zeugen en 2.000 vleesvarkens. De restwarmte van de generatoren (het koelwater) wordt door de varkenschuren gepompt voor de opwarming van de schuren. Ook wordt de warmte gebruikt om de vergister te verwarmen om zo het vergistingsproces te stimuleren.
Verder hebben de Gebroeders een mestdistributie- en transport bedrijf, deze drie onderdelen van het bedrijf zijn kort weergegeven in de film.

Foto

Eén reactie

 • no-profile-image

  leontien

  he Christiaan,
  Ons pap en ik hebben met bewondering zitten kijken naar je filmpjes, we vonden het geweldig! leuk ook de uitleg van jou!
  voor ons was het effe ontspannend kijken, wij zitten nu op 1200 koeien en deze week komen er weer zo'n 500 bij, we zijn er bijna! kei veel succes met dit geweldige initatief en hopelijk tot schrijf, bels of mails!!!!!

  SUCCESSSSSSSSSSSSS!!!!!

  Leo

Of registreer je om te kunnen reageren.