Home

Achtergrond

Oproep EU productveiligheid irriteert China

De Chinese autoriteiten hebben vandaag geërgerd gereageerd op de oproep van EU-commissaris Peter Mandelson dat China meer moet doen aan de veiligheid van producten en aanpak van illegale namaak.

De Chinese vice-premier Wu Yi, verantwoordelijk voor productveiligheid, liet weten ,,uiterst ontevreden'' te zijn over de uitspraken van Mandelson.

Wu Yi, die in China bekend staat als de 'IJzeren Dame'', lichtte haar irritatie verder niet toe. Eerder had zij de EU er echter op gewezen dat de Chinese regering dit jaar al vergaande maatregelen heeft genomen om de kwaliteit van voedsel en andere producten te garanderen.

Mandelson deed zijn uitspraken tijdens een bijeenkomst over productveiligheid in Peking. Later deze week begint in de Chinese hoofdstad een top tussen de EU en China die wordt overschaduwd door de kwestie van de veiligheid en de lage stand van de yuan, de Chinese munteenheid. Europese en Amerikaanse leiders verwijten Peking dat het de yuan kunstmatig laag houdt, zodat Chinese producten goedkoop blijven voor afnemers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.