Home

Achtergrond 266 x bekeken 4 reacties

Opnieuw overleg met Verburg over bedrijfstoeslagen

De Tweede Kamer praat opnieuw met minister Verburg (LNV) over de latere uitbetaling van bedrijfstoeslagen.

De LNV-commissie heeft het overleg geagendeerd op aanstaande dinsdag. VVD, CDA en PVV zijn niet tevreden met de uitleg die de Dienst Regelingen gisteren aan de LNV-commissie heeft gegeven. Niet alle vragen konden worden beantwoord en er werden weer nieuwe opgeroepen.

Aanleiding voor een tweede overleg met de minister is onder andere de opmerking van de Dienst Regelingen dat meer EU-landen aan Brussel toestemming hebben gevraagd voor het uitbetalen van voorschotten. Nederland heeft daar ook om gevraagd, maar dat werd geweigerd. De Kamerleden willen nu dat Verburg op politiek niveau de krachten met andere EU-lidstaten bundelt om Brussel tot toestemming te bewegen.

Een tweede belangrijke kwestie is dat DR zegt over voldoende personeel te beschikken, maar tegelijkertijd aan de Kamerleden niet bevredigend kan uitleggen waarom ze zo laat uitbetaalt. Daarnaast wil met name de VVD hardere garanties voor een veel vroegere uitbetaling over de toeslag van 2008. DR heeft verklaard dat dit mogelijk moet zijn, maar doet geen toezegging.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Betram

  Brussel heeft veels te veel macht gekregen over het doen en laten van de lidstaten en dr verschuild zich daar achter.

 • no-profile-image

  hendrik

  Het is onacceptabel dat de DR haar problemen zomaar op het bedrijfsleven afwenteld. Overige EU staten mogen voorschotten uitbetalen. Als Ned. dat op EU nivo niet voor elkaar krijgt zegt dit genoeg over hun positie aldaar. Vervolgens dienen zij dan gewoon rente te betalen als ze niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Het niet nakomen van afspraken kan niet zonder consequenties plaatsvinden. Als wij als ondernemer niet aan onze verplichtingen voldoen, worden wij daar ook op afgerekend. Ik hoop dat LTO begrijpt dat dit voor het bedrijfsleven een principieele kwestie is en hierin sterk stelling neemt, want deDR begint haar geloofwaardigheid te verliezen.
  M v.g. ondernemer uit Deurne

 • no-profile-image

  gert

  de vorige directeur van dr de heer draaisma heeft afgelopen zomer in de boerderij nog gezegd dat de bedrijftoeslagen in december probleemloos zouden worden uitbetaald,verburg is niet geloofwaardig meer,kijk ook naar de wilde zwijnenaffaire !

 • no-profile-image

  dirk

  Het word de hoogste tijd dat diegene die bij dr hier mee bezig zijn en hopeloos falen per direct uit hun functie worden gezet en niet met een vergoeding Dit geld ook voor falende kamerleden die hier niet tegen optreden Ik zie op dit moment dat men meer oog heeft voor de vragen van de pvd daar gaat zeker de arbeid in zitten

Of registreer je om te kunnen reageren.