Home

Achtergrond

Opheldering gevraagd over genegeerd alternatief A4

CDA en GroenLinks in de Tweede Kamer willen opheldering van verkeersminister Camiel Eurlings over een alternatief plan voor de A4 door Midden-Delfland.

Volgens oud-Vrom-minister Pieter Winsemius is dat door hem geprezen plan uit vrees voor nieuwe tijdrovende procedures een jaar geleden in een la geschoven.

Op een bijeenkomst van het Ruimtelijk Planbureau onthulde Winsemius dat een jaar geleden onder leiding van een topambtenaar van Verkeer en Waterstaat een plan is uitgewerkt voor een nieuwe route via Naaldwijk langs de kust en de Tweede Maasvlakte naar het zuiden. De weg zou in één klap een einde kunnen maken aan meerdere bereikbaarheidsproblemen bij Den Haag en Rotterdam. Daarmee zou het een veel betere oplossing zijn dan de ’verlengde A4’, waarvan de aanleg al jaren sleept.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.