Home

Achtergrond 247 x bekeken

Oorzaak klachten Hoogeveen nog onduidelijk

Hoogeveen was gisteravond in rep en roer nadat een aantal mensen dat dierencentrum Annen Animal Center aan de Parmentierstraat had bezocht of er werkte onwel was geworden.

24 mensen zijn na te zijn ontsmet naar het UMC Groningen gebracht, hun situatie is volgens directeur Jos Aartsen van het UMC Groningen "stabiel en rustig''. Sommige mensen zouden volgens de directeur al klachtenvrij zijn. De slachtoffers worden vanochtend ontslagen.

Zij hadden last van trillerigheid, uitslag en duizeligheid. 77 mensen die zich in het gebied rond de dierenhandel bevonden, werden enkele uren in quarantaine gehouden maar mochten vanochtend rond één uur naar huis. Nog eens tachtig mensen meldden zich via een speciaal telefoonnummer. Zij hadden vragen of klachten.

Onderzoek van het RIVM heeft uitgesloten dat de slachtoffers zijn blootgesteld aan een chemische besmetting. Wat de precieze oorzaak wel is, kan het instituut nog niet zeggen, al wordt vermoed dat het reacties zijn geweest op een chemische stof.

De dierenhandel Annen Animal Center wordt achtervolgd door rampspoed. Het centrum in Hoogeveen was pas een maand open. In maart van dit jaar brandde een vestiging van Annen Animal center in Schuinesloot helemaal uit. Daar kwamen ruim 2500 dieren bij om het leven. Hoogeveen was de nieuwe vestiging.

Afgelopen vrijdag liet daar een kaaiman het leven, twee andere werden ziek. Het is nog onduidelijk of de klachten van maandag en de ziekte van de beesten iets met elkaar te maken hebben.

Zie ook: UMCG: patiënten ziek door giftige stof

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.