Home

Achtergrond

Ook wijn volgend jaar duurder

Na bier en sigaretten wordt volgend jaar ook wijn een stuk duurder.

Coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie willen de accijns op wijn met zestien procent verhogen. Dat bleek vandaag in de Tweede Kamer tijdens de bespreking van de belastingmaatregelen voor 2008. De opbrengst van 39 miljoen euro is nodig om meer medici geen btw te laten betalen.

Het kabinet wilde vanaf volgend jaar alleen medici vrijstellen van btw-heffing die behandelingen doen met een 'therapeutisch doel'. Onder meer sportkeuringen en sommige alternatieve geneeswijzen vallen daardoor buiten de boot. De coalitiepartijen vinden echter dat sommige behandelingen van groot belang kunnen zijn voor patiënten en daarom niet onder het btw-regime zouden moeten vallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.