Home

Achtergrond 256 x bekeken 6 reacties

Ook Burger King weert onverdoofde castratie

Burger King stopt in het nieuwe jaar met het serveren van spek dat afkomstig is van onverdoofd gecastreerde biggen.

Dat maakte de stichting Wakker Dier vandaag bekend.

De stichting voert al langere tijd actie tegen het castreren van biggetjes. Eerder besloten alle supermarkten, de Hema, Unox, de VNV (Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie), de AKSV (Algemene Kokswaren en Snackproducenten Vereniging) en Bakker Bart al dat ze in 2009 stoppen met het gebruik van vlees dat komt van onverdoofd gecastreerde varkens.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dorien

  Elke boer wil liever vandaag dan morgen stoppen met castreren. Is iedereen het wel over eens. Maar het is toch heel simpel om aan de Nederlandse vraag van verdooft gecastreed vlees te voldoen. De geltjes die niet gecastreed hoeven te worden (beetje moeilijk) blijven in Nederland. Het vlees van de borgen (gecastreed beertje) gaat naar het buitenland. In Europa gelt deze verplichting niet. Het is alleen dat ze gescheiden moeten worden afgeleverd en dus voor het gemak ook gescheiden worden opgelegd. Maar misschien is het ook mogelijk om aan de slachtlijn te sorteren tussen het verschil van gelt en borg.

 • no-profile-image

  roeltje

  als burgerking dan net als al die andere hypocrieten hun ballen eens echt zouden laten zien en in heel europa ongecastreerd berenvlees verwerken , hiervoor de kostprijs betaalde, dan stoppen wij met liefde en plezier met castreren.

 • no-profile-image

  Tom

  Ik vind het een prima actie. Eerst dacht ik: "wat een stemmingmakerij," maar zolang de consument (en de retail) per se verdoofd gecastreerde biggen wil kunnen ze die krijgen natuurlijk.
  Het is goed voor de marktpositie, want de Burger King moet nu wel het duurdere vlees kopen.
  (ik vraag me trouwens wel af waarom Wakker Dier denkt dat een beef burger met bacon onverdoofde varkentjes bevat, beef is rund, bacon komt van <80kg varkens (en dus uberhaupt niet gecastreerd), toch?)

 • no-profile-image

  medestander

  Ik ben er ook van overtuigd, Roeltje dat iedere vermeerderaar morgen het liefst zou stoppen met castreren. Da t de dierrechtenorganisaties echter de zaak op een totaal verkeerde manier afdwingen snappen ze blijkbaar zelf niet. Uit onderzoek blijkt dat verdoofd castreren de dieren helemaal niet helpt eerder nog het tegenovergestelde, twee extra prikken in ..... Maar ja alle redelijkheid is vandaag ver te zoeken bij die organisaties en werkend Nederland heeft het te druk om aan te geven dat ze er niet van gedient zijn van de agressieve campagnes. Het zijn volgens mij de "andere" die tijd hebben om te luisteren en mee te gaan in de fantasie wereld van Robijntje.

 • no-profile-image

  zwientje

  Volgend jaar al ? Dat kan nooit, er is nog helemaal geen vlees van verdoofde biggen. (uitgezonderd biovlees dan, maar dat is te duur, in elk geval voor burger king)

 • no-profile-image

  W Geverink

  Ik ben het helemaal met medestander eens.Ik heb het filmpje over verdoofd castreren op de boerderij website bekeken , en dat is werkelijk bij de beesten af.Als een dierenpartij daar achterstaat is het mij duidelijk dat ze nog nooit een professionele castratie hebben meegemaakt.En Tom, Ik denk niet dat je boeren mag verplichten om een dier op die manier af te beulen alleen omdat onder andere Burger King de consument de indruk wil geven dat hun varkenvlees diervriendelijker is geproduceerd. Een veilige pijnloze chemische castratie is iets waar iedereen zich wel in kan vinden. Als daar eens wat energie ingestoken wordt is een goede oplossing toch zo een keer gevonden zou ik denken...

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.