Home

Achtergrond 318 x bekeken

Onteigening overvalt boomkwekerij Akkermans

De gemeente Breda heeft boomkwekerij A. en H. Akkermans in Teteringen overvallen met de aankondiging van de onteigeningsprocedure.

Dat stelde hun adviseur mr. Jitse Kooistra van T & K vastgoedadviseurs gisteren in het dagblad BN/DeStem.

Breda begon op 8 november een onteigeningsprocedure om in totaal elf percelen grond in verschillende bestemmingsplannen in Teteringen in bezit te krijgen. De gemeente is voor de realisering van de wijk Bouverijen uit op ruim vijf hectare grond van de gebroeders Akkermans, die op die grond al heel lang hun boomkwekerij exploiteren.

Volgens Kooistra dateert het laatste bod van Breda in 2004, toen de Raad van State een streep haalde door de bestemmingsplannen. "De gemeente heeft de plannen gewijzigd en wil zelfs meer grond van de gebroeders Akkermans hebben. Destijds spraken we over vier hectare, nu is het ruim vijf hectare. Alleen op basis van goed fatsoen is de gemeente verplicht met een nieuw bod te komen", zegt Kooistra. Volgens hem is na het laatste bod hooguit een telefoontje naar hem gepleegd dat niets voorstelde.

De woordvoerster van de gemeente Breda betwist de lezing van de adviseur van de grondeigenaren. Volgens haar is de afgelopen jaren herhaaldelijk gepoogd een gesprek aan te gaan met Kooistra. "De adviseur heeft een gesprek steeds afgehouden. Hij wil niet met de gemeente onderhandelen", zegt de woordvoerster van Breda.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.