Home

Achtergrond

Omzet Nuon stijgt door hogere grondstofprijzen

Energieconcern Nuon zag de omzet in het derde kwartaal met 5 procent stijgen tot 1,073 miljard euro.

De stijging is te danken aan hogere grondstofprijzen, zo stelt het bedrijf vandaag. Het bedrijfsresultaat steeg in het voorbije kwartaal met 55 procent tot 233 miljoen euro. De stijging is volgens het concern vooral te danken aan hogere marges op de productie van elektriciteit. Nuon zag het aantal particuliere klanten in Nederland weer licht stijgen, waarmee de dalende trend van het eerste halfjaar "enigszins'' is bijsteld.

Na de mislukte fusie met concurrent Essent, is het concern begonnen met de voorbereiding van de splitsing in een netwerk- en een leveringsbedrijf. Die is per 1 januari 2011 verplicht. In dit kader zijn Nuon en dochter Continuon met netwerkbeheerder TenneT in gesprek over de overdracht van het beheer van een aantal netten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.