Home

Achtergrond

OM beraadt zich over vervolging vlot-ongeluk

Het Openbaar Ministerie (OM) in Zutphen verwacht binnen enkele weken duidelijkheid of er wel of geen strafrechtelijke vervolging komt naar aanleiding van het vlot-ongeluk in Rekken.

Dat liet een woordvoerster vandaag weten. Op 30 september kwamen twee medewerksters van het Kruidvat-filiaal Winterswijk tijdens een bedrijfsuitje op het riviertje De Berkel in Rekken om het leven toen hun vlot van een stuw naar beneden stortte.

De politie heeft zo'n honderd betrokkenen gehoord, waaronder de deelneemsters en de organisator van het bedrijfsuitje. De officier van justitie zal de komende weken de uitkomsten van dat onderzoek bekijken en aan de hand daarvan beslissen of er strafvervolging wordt ingesteld. "We zullen ons daarbij niet beperken tot de rol van het organisatiebureau'', aldus de zegsvrouw van het OM.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.