Home

Achtergrond

Nutricia verliest octrooizaak over babyvoeding

Babyvoedingsmiddelenconcern Numico heeft geen octrooi op babyvoeding.

Het Europees Octrooi Bureau (EOB) in München heeft bepaald dat een octrooi op een ingrediënt in de babyvoeding niet gerechtvaardigd is. Dat maakte drogisterijketen Kruidvat, die bezwaar had gemaakt tegen het patent, donderdag bekend.

"Wij hebben een patent aangevraagd en dan kunnen concurrenten bezwaar maken. Dat is gebeurd en de EOB heeft gezegd dat de toevoeging niet specifiek genoeg is'', bevestigde een woordvoerder van Numico.

Kees Buur, inkoopdirecteur van A.S. Watson het moederbedrijf van Kruidvat, reageerde verheugd op de uitspraak. "Het sterkt ons in onze overtuiging dat het mogelijk moet zijn om scherpgeprijsde babyvoeding onder eigen merk op de markt te brengen die niet onderdoet voor die van de A-merken.''

Het is niet de eerste keer dat de drogisterijketen en Numico, waarvan de divisie Nutricia babyvoeding maakt, in de clinch liggen. In februari oordeelde een rechter dat de babyreclame van Nutricia misleidend was. Kruidvat heeft problemen met de claim van Nutricia dat een prebiotische vezelmix in babypoeder als enige is goedgekeurd door de Europese Commissie. Deze zaak ligt nog steeds bij de EOB. De zegsman van Numico verwacht in deze zaak "dit jaar geen uitspraak''.

De onenigheid tussen de twee bedrijven ontstond toen Kruidvat eigen babymelk en producten op de markt bracht in 2005. Numico vond de producten te veel op de eigen producten lijken en stapte naar de rechter. In hoger beroep won Kruidvat in 2006 de rechtzaak waarin Numico eiste dat Kruidvat zou stoppen met de verkoop van de melkpoeder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.