Home

Achtergrond 840 x bekeken 3 reacties

Nuchtere kalveren leveren meeste op tussen 14 en 35 dagen

Nuchtere kalveren leveren vanaf 1 december van dit jaar het meeste op een leeftijd tussen 14 en 35 dagen.

Dan start de kalfsvleesintegratie VanDrie Group met een nieuwe regeling voor de ontvangst van de dieren. De andere kalfsvleesintegraties zullen de regels van de VanDrie Group naar verwachting volgen. Gisteren konden zij daarover nog geen uitsluitsel geven.

De nieuwe regelgeving van de VanDrie Group is een gevolg van de Europese regelgeving ten aanzien van het welzijn van nuchtere kalveren en de definitie van kalfsvlees. De Europese Commissie schrijft voor dat nuchtere kalveren vanaf 1 januari volgend jaar de eerste twee weken na hun geboorte op stro gehouden moeten worden. Zodoende verhoogt de VanDrie Group de minimumleeftijd voor nuchtere kalveren van 10 naar 14 dagen.

Daarnaast gaat de nieuwe Europese definitie voor kalfsvlees op 1 juni volgend jaar in. Vlees van kalveren tot acht maanden mag als kalfsvlees op de markt komen. Het vlees van dieren tussen 8 en 11 maanden moet als jong rundvlees verkocht worden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  DJ

  Op zich is het prima om de kalveren iets ouder af te leveren; beter voor het welzijn en de gezondheid van de kalveren. Alleen heb ik de stellige overtuiging, dat Jan van Drie de extra dagen verzorging en voerkosten van de melkveehouders niet gaat uitbetalen. We kennen de van Drie groep als een organisatie, die altijd voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten. Een extra kalverprijs van 10 euro is dringend gewenst voor deze extra inspanning en kosten. Het zou van Drie sieren als hij dit meteen zou doen.

 • no-profile-image

  nmv

  Dhr Van Drie staat niet voor niets in de Quote 500.

 • no-profile-image

  Uut Grunn

  Ook met de nieuwe regels wordt de prijsvorming bepaald door vraag en aanbod. Dus die extra kosten van het langer aanhouden zullen de veehouders weer moeten opbrengen....

Of registreer je om te kunnen reageren.