Home

Achtergrond

Nordzucker verruimt opkoop suikerquotum

Nordzucker vergroot de stimulans om bietenleveranciers ertoe te bewegen productierechten in te leveren. De Duitse suikerproducent geeft telers extra tijd om suikerquotum in te leveren.

Bovendien komen telers eerder in aanmerking voor de afstandspremie. Dat meldt de Duitse telersorganisatie Dachverband der Norddeutschen Zuckerrübenanbauer (DNZ).

Europese suikerproducenten kunnen quotum inleveren in Brussel. Daarom hebben de fabrikanten opkoopregelingen ingesteld om telers over te halen quotum in te leveren.

Nordzucker verlengt de uiterste inleverdatum met vier weken tot 15 december. Daarnaast krijgen telers die 80 kilometer of meer van de dichtstbijzijnde fabriek zitten al een premie als ze 60 procent of meer van hun quotum inleveren. In de oude regeling kwamen ze alleen in aanmerking voor deze afstandspremie als ze hun hele quotum inleverden.

Volgens DNZ blijft de voorwaarde bestaan dat de bietenteelt volledig moet worden beëindigd. Ook de aanspraak op alle speciale rechten moeten worden opgegeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.