Home

Achtergrond 195 x bekeken

Nieuwe richtlijnen dubbele schermen

Avag, het platform voor toeleveranciers in de glastuinbouw, heeft TNO Bouw in Delft onderzoek laten doen naar krachten die scherminstallaties uitoefenen op kasconstructies.

Aanvullend onderzoek was nodig omdat, door de trend naar gebruik van meerdere schermen in een kas, het effect van krachten op de kasconstructie niet altijd voldoende bekend was. Onder leiding van TNO hebben enkele leden-scherminstallateurs van de AVAG metingen in kassen verricht naar diverse krachten, die door verschillende soorten scherminstallaties worden uitgeoefend op de kasconstructie.

De resultaten, met adviezen en aandachtspunten, zijn door TNO verwerkt in het rapport ‘Krachten uit scherminstallaties op de constructie van een tuinbouwkas'. Hiermee kan de kassenbouwer al in de ontwerpfase van de kas voldoende rekening houden met geplande scherminstallaties. De aanbevelingen van het rapport zijn verwerkt in de nieuwe technische richtlijn ‘Kwaliteits-eisen voor de constructie van tuinbouwkassen' (ISSO publicatie 88), dat mede ten grondslag ligt aan het op de afgelopen Horti Fair geïntroduceerde HortiQ kwaliteitssysteem.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.