Home

Achtergrond

Nieuwe HBN waarschijnlijk half jaar uitgesteld

De nieuwe Handelsvoorwaarden voor de Boomkwekerij in Nederland laten naar verwachting tot juli 2008 op zich wachten.

Het al dan niet opnemen van een kwaliteitsaspect blijkt het struikelpunt te zijn bij de vaststelling van de nieuwe voorwaarden.

Vorige week meldde De Boomkwekerij al dat het principe-akkoord, dat eerder dit jaar door de NBvB en handelsbond Anthos was bereikt, van tafel is. Dit houdt in dat de nieuwe HBN niet – zoals gepland – per 1 januari 2008 van kracht zullen zijn.

Gevolg is dat de huidige handelsvoorwaarden, die uit 1994 stammen, geldig blijven totdat er wel overeenstemming wordt bereikt. NBvB-voorzitter Jan van Leeuwen verwacht dat de nieuwe HBN per 1 juli, net voor de start van het volgende seizoen, in zullen gaan.

Matthijs Mesken, secretaris van Anthos, is er van overtuigd dat het hoognodig is dat er nieuwe HBN komt. "In de huidige HBN staan richtlijnen die niet meer overeenkomen met het huidige recht. In principe kun je daar dus niet meer op terugvallen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.