Home

Achtergrond 201 x bekeken

Nieuw onderzoek naar taksterfte Buxus

De sectorcommissie Boomkwekerijproducten heeft 11 aanvragen voor nieuwe onderzoeken goedgekeurd. Dat bleek gisteren tijdens de vergadering van de commissie bij het Productschap Tuinbouw (PT).

In de boomkwekerijsector lopen op dit moment in totaal 55 onderzoeksprojecten die - deels - door het PT worden gefinancierd. De kosten bedragen bij elkaar bijna € 5,5 miljoen. Voor de nieuwe onderzoeksprojecten wordt ruim 4 ton uitgetrokken.

Het onderzoek naar taksterfte bij Buxus krijgt een vervolg, waarbij wordt gekeken naar warmwaterbehandeling van stekken en de inzet van biologische middelen. Ook wordt onderzoek verricht naar de relatie tussen ziekte en bemestingswijze.

Nieuw is het onderzoek naar spechtschade in laanbomen. Het project moet de oorzaak van de schade in beeld brengen en voor praktische oplossingen zorgen. Volgens de Commissie Onderzoek Boomkwekerij (COB) is de schade groot.

Er wordt ook een onderzoek gestart om een alternatief te vinden voor onkruidbestrijdingsmiddel paraquat, waarvan onlangs de toelating werd ingetrokken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.