Home

Achtergrond 217 x bekeken

Nepluvi wil werkgroep voor innovatie kippenvleesketen

Nepluvi, de brancheorganisatie voor de pluimveevleesverwerkers wil een werkgroep innovatie voor de pluimveevleesketen opzetten.

De werkgroep (taskforce) moet in het eerste kwartaal van volgend jaar van start gaan. Dat blijkt uit het Actieprogramma verantwoord ondernemen in de pluimveevleesketen, dat Nepluvi heeft gepresenteerd.

In de werkgroep moeten vertegenwoordigers uit alle schakels van de pluimveevleesketen, van pluimveehouder tot en met supermarkt- en horecavertegenwoordigers, maatschappelijke organisaties en de overheid zitting hebben.

De werkgroep moet initiatieven nemen en onderzoek op gang brengen om nieuwe houderijsys­temen voor pluimvee te ontwikkelen. Ook moet de werkgroep nieuwe marktconcepten ontwikkelen en nieuwe unieke samenwerkingsverbanden creëren.

Een van de eerste activiteiten van de werkgroep moet zijn het opstellen van een innovatie-agenda. De Nepluvi hoopt op deze manier een innovatietraject in gang te zetten dat hogere eisen voor dierenwelzijn voor specifieke marktsegmenten creëert. Dat zou ook een positief effect op de standaarden voor de hoofdstroom pluimveevlees kunnen veroorzaken.

Voorzitter Jan Odink van de Nepluvi meldt dat de eerste contacten met de beoogde deelnemers zijn gelegd. De reacties van ondermeer NOP, NVP en de Dierenbescherming zijn positief, aldus Odink. Hij verwacht dat de beoogde werkgroep volgend voorjaar vlot van start kan gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.