Home

Achtergrond

'Nederlandse fusie- en overnamemarkt koelt af'

De fusie- en overnamemarkt in Nederland koelt af.

In het derde kwartaal werden voor het eerst in vier jaar minder transacties afgesloten dan in dezelfde periode een jaar eerder. In totaal werden 161 fusie- en overnamedeals afgesloten vergeleken met 199 in het derde kwartaal van 2006, een daling van 24 procent.

Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van Overfusies.nl, een juridische website van uitgever KSU. De totale waarde van de fusies en overnames lag echter wel hoger dan in 2006. De waarde bedroeg 35 miljard euro tegen 31 miljard euro vorig jaar.

Volgens het rapport zal heel 2007 een topjaar worden op het gebied van fusies en overnames, maar dat komt vooral door enkele megatransacties als de overname van ABN Amro door een bankenconsortium en ICI door Akzo Nobel.

Ook de groei van investeringen door durfkapitalisten en investeringsmaatschappijen zwakte af. In het derde kwartaal werden 36 transacties afgesloten met een totale waarde van 7 miljard euro. In dezelfde periode vorig jaar waren dat nog 37 deals met een waarde van 11,8 miljard euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.