Home

Achtergrond 202 x bekeken

Nederlanders minder milieubewust dan rest Europa

Nederlanders zijn minder bereid om zich in te spannen voor een beter milieu dan andere Europeanen.

Dit blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van onderzoeksbureau Porter Novelli onder 16.000 consumenten van achttien jaar en ouder in acht Europese landen.

Slechts 29 procent van de Nederlanders kiest bewust voor milieuvriendelijke producten of diensten, tegen 54 procent van het totaal aan Europese respondenten. Van de Nederlanders geeft 24 procent aan dat zij wel zouden willen leren hoe zij hun steentje bij kunnen dragen aan een beter milieu. In de andere Europese landen is bijna 55 procent bereid hierover meer te weten te komen.

Bij het kopen van producten let 74 procent van de Nederlandse respondenten op de prijs. Op de vraag of men bereid is om 20 procent extra te betalen voor een duurzaam of milieuvriendelijk product antwoordt 10 procent dat zij dit wel zouden willen doen. Voor de totale groep Europese respondenten is 23 procent bereid om extra geld te betalen.

Zit het product in een milieuvriendelijke verpakking of heeft het een milieukenmerk dan zegt 39 procent van de Nederlanders in dat geval een product eerder te kopen, tegenover 56 procent van de andere Europeanen.

Wat betreft het milieugedrag van ondernemers vindt 12 procent van de Nederlanders dat, na het maken van winst, het milieubewustzijn het belangrijkste aandachtspunt voor een bedrijf zou moeten zijn. Bij de andere Europese deelnemers vindt 22 procent dit van belang.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.