Home

Achtergrond

Nederlander banger voor water dan voor terrorisme

Een op de vijf Nederlanders denkt bij een ramp als eerste aan een watersnoodramp.

Die staat daarmee op nummer een van de top tien van rampen. Een terroristische aanslag in het algemeen staat op vijf en '11 september' in het bijzonder komt niet verder dan een twaalfde plaats. Dit bleek vandaag uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van het Nederlandse Rode Kruis.

Jongeren zijn wel banger voor terrorisme en zetten het verschijnsel op drie. Hoogopgeleiden vinden een milieuramp het ergste wat kan gebeuren. Of er doden zijn gevallen is geen graadmeter voor een ramp zegt bijna 80 procent van alle ruim duizend ondervraagden.
Het Rode Kruis is vandaag een campagne begonnen om duidelijk te maken wat het doet aan internationale noodhulp.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.