Home

Achtergrond 3 reacties

Nederland wil subsidie voor 'dalboeren'

Nederland heeft in Brussel gepleit voor extra subsidie voor boeren in laaggelegen polders.

In navolging van een speciale EU-regeling voor bergboeren moet er een regeling komen voor zulke 'dalboeren', zei minister Gerda Verburg (Landbouw) vandaag tijdens EU-beraad.

Boeren in bijvoorbeeld veenweidegebieden kampen regelmatig met grond die te drassig is of juist weer te droog. Het is daarom niet altijd goed mogelijk om er koeien of ander vee te houden. Oostenrijk heeft ooit een speciale regeling bedongen voor haar 'bergboeren', die het lastig hebben op soms kleine percelen met steile hellingen. Die boeren komen eerder dan andere landbouwers in aanmerking voor subsidie.

Verburg maakte haar opmerkingen bij een eerste bespreking door landbouwministers van het Brusselse voorstel om de landbouwsubsidies enigszins te herzien. Doel is de subsidies en steun voor veel boeren af te bouwen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Fredo Smit

  Goedemorgen,

  Naar aanleiding van jullie stukje wil ik graag weten of wij ook in aanmerking komen voor deze subsidie voor de dalboeren.
  Wij zitten een meter of 6 onder zeeniveau en zijn dus ook "dalboer"

  Met vriendelijke groet,

  Fredo Smit

 • no-profile-image

  gert

  je hebt bergboeren en dalboeren, het is vaak lastig boeren.daarom een vergoeding voor het extra werk van deze boeren en je houdt zo het bestaande landschap in stand

 • no-profile-image

  John Schneyder

  En de dalgrond boeren?

Of registreer je om te kunnen reageren.