Home

Achtergrond 234 x bekeken

Nederland wil meer witlof in Engeland verkopen

Nederlandse afzetorganisaties doen hun uiterste meer witlof in Engeland te verkopen.

Het afgelopen halfjaar heeft de Dutch Produce Association (DPA) uit Barendrecht met succes een promotiecampagne in het Verenigd Koninkrijk opgezet.

Volgens Ad Klaassen van DPA stelt de witlofexport naar Engeland niet zo veel voor. "Duitsland, Italië en Zwitserland zijn onze voornaamste afnemers", stelt Klaassen. "Met Engeland als nieuwe afnemer hopen we het rendement van telers weer op te vijzelen."

DPA heeft een speciale wedstrijd, de Chicory Challenge, uitgeschreven met als doel Engelse consumenten en professionele koks aan te sporen nieuwe recepten voor witlof aan te dragen. De komende dagen krijgen de winnaars met enkele journalisten een reis aangeboden met een bezoek aan Nederlandse witlofkwekerij.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.