Home

Achtergrond 178 x bekeken

Nederland verhoogt hulp Bangladesh met 4 miljoen

Nederland verhoogt de noodhulp aan het door een cycloon getroffen Bangladesh met 4 miljoen euro.

Dat heeft minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) gisteren bekendgemaakt. Het bedrag komt bovenop de 1 miljoen die Nederland dit weekend al voor Bangladesh aan het Internationale Rode Kruis beloofde.

Het geld zal vooral gebruikt worden voor voedsel, drinkwatervoorzieningen, medicijnen en tijdelijk onderdak voor de slachtoffers, zei Koenders. Drie miljoen zal daarvoor aan de Verenigde Naties gegeven worden, een miljoen gaat naar lokale ontwikkelingsorganisaties. Momenteel wordt overlegd hoe het geld het best besteed kan worden.

Volgens de minister heeft het nieuwe waarschuwingssysteem voor cycloons goed gewerkt. Het aantal slachtoffers is daardoor nu vele malen lager dan anders na een dergelijke grote cycloon het geval zou zijn geweest.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.