Home

Achtergrond

'Nederland steeds banger voor moslims'

Zowel in Nederland als in de Europese Unie is sprake van een toenemende angst voor moslims en voor de islam.

Dat concludeert het Europese Netwerk tegen Racisme (Enar) in het vandaag verschenen jaarrapport over 2006. Volgens Enar nemen sommige vormen van racisme in Europa nog steeds toe. De onderzoekers vermelden in het bijzonder de islamofobie, de angst voor de islam. Ook is er meer sprake van racistisch geweld.

Over Nederland stelt het rapport: behalve de zorgwekkende en voortdurende trend waarin moslims en de islam worden beschouwd als gevaar voor de Nederlandse samenleving, waren er drie positieve ontwikkelingen in 2006.'' Die gaan over de extra aandacht die politiek en het Openbaar Ministerie geven aan de bestrijding van racisme.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.