Home

Achtergrond 182 x bekeken

Nederland geeft 1 miljoen aan slachtoffers Bangladesh

Nederland schenkt 1 miljoen euro aan het Internationale Rode Kruis voor de eerste hulp aan slachtoffers van de cycloon Sidr in Bangladesh. Dat heeft minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking bekendgemaakt.

"De mensen hebben nu direct hulp nodig. Een miljoen euro is het allereerste begin'', aldus Koenders. De bewindsman wacht op meer informatie over de totale omvang van de ramp. Met de Nederlandse bijdrage zal het Rode Kruis alvast noodhulpgoederen zoals voedsel, onderdak, drinkwater en medicijnen kopen.

Als gevolg van de cycloon Sidr in het zuidwesten van Bangladesh ontstonden donderdag grote overstromingen. Met name in de kustgebieden heeft de orkaan grote schade aangericht aan woningen, landbouw en veeteelt, aldus het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking.

Volgens de Bengalese tv-zender ATN Bangla is het dodental in Bangladesh als gevolg van de cycloon opgelopen tot 3000. Een kleine miljoen mensen in de afgelegen gebieden zit zonder voedsel en drinkwater. Deskundigen vrezen verder voor een ecologische ramp, omdat het oerwoud en de mangrovebossen veel schade is toegebracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.