Home

Achtergrond

NVP en NOP apart verder

Een samengaan van NVP en NOP is van de baan.

Dat meldt de NVP. Nadat oud Tweede Kamerlid Gert-Jan Oplaat begin dit jaar bestuurslid werd bij de NVP zijn er op zijn initiatief twee gesprekken gevoerd met de NOP over een mogelijk samengaan.

Volgens Gert-Jan Oplaat is samengaan niet mogelijk omdat de NOP onder de paraplu van LTO wil blijven opereren. Oplaat: "Daardoor worden de belangen van de pluimveehouder te vaak gebruikt als wisselgeld voor de belangen van andere sectoren. De NVP kiest er juist voor om de directe belangen van de leden rechtstreeks te behartigen."

Voorzitter Jan Wolleswinkel van de NOP bevestigt dat er gesprekken zijn geweest. Volgens Wolleswinkel is de NOP al 40 jaar een onafhankelijke organisatie. "Met onze samenwerking met LTO hebben wij zeker niet onze onafhankelijkheid opgeofferd. Maar wij zijn er van overtuigd dat je sommige dossiers, bijvoorbeeld het mestdossier niet in je eentje kunt trekken. Als je als verschillende sectoren met verschillende standpunten bij de minister aankomt, reageert die vaak met een verdeel en heers taktiek. Je kunt beter tot gezamelijke standpunten komen."

Zowel Gert-Jan Oplaat als Jan Wolleswinkel melden dat NVP en NOP wel waar mogelijk blijven samenwerken.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.