Home

Achtergrond 216 x bekeken 2 reacties

NMV tegen gebruik levend vaccin bluetongue

Melkveehoudersvakbond NMV roept op om geen levend vaccin te gebruiken in de strijd tegen bluetongue. De NMV vreest dat het middel erger is dan de kwaal.

Aan het gebruik van afgezwakt levend virus zitten risico’s. Het gebruik van levende vaccins kan ziekteverschijnselen en abortus veroorzaken. Daarnaast is er kans dat de knutten het virus opnemen en verder verspreiden.

De NMV zet ook vraagtekens bij een verplichte enting voor de periode van drie jaar met als doel het virus volledig uit te roeien. “De vraag is of dit vanwege de in het wild levende herkauwers wel mogelijk is. Hier moet eerst duidelijkheid over komen”, aldus de NMV.

De NMV verwacht wel dat bij een vrijwillige enting de overgrote meerderheid van de melkveehouders mee zullen doen. NMV-Leden melkveehouders uit het getroffen gebied hebben massaal aangegeven tot enting over te willen gaan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  GJ

  Ik ben geen melkveehouder, maar vergeleken bij LTO is deze bond een verademing.
  Blijf de industrie achter de vodden aan zitten dat zij zorgen voor voldoende vaccin in 2008!

 • no-profile-image

  doeternietoe

  enting is te laat, meeste bedrijven hebben een besmetting doorgemaakt

Of registreer je om te kunnen reageren.