Home

Achtergrond

NBvB vraagt diverse vrijstellingen aan

De NBvB heeft bij het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) aanvragen gedaan voor vier toepassingen waarvoor ook voor 2007 een vrijstelling werd verleend.

Dat zegt middelencoördinator Paul Venderbosch. Het gaat om Vertimec (tegen gal- en roestmijt), Curater Vloeibaar (gegroefde lapsnuitkever), Talstar (tegen emelten en ritnaalden) en Kalkzwavel (tegen schurft in biologische teelt van vruchtbomen en onderstammen appel).

Of deze aanvragen door het CTGB worden verleend is op dit moment nog niet bekend. Ook LTO Nederland en andere sectororganisaties hebben meerdere toelatingen aangevraagd.

De komende weken worden mogelijk meerdere vrijstellingen afgegeven voor dringend vereiste toelatingen. Om welke middelen het gaat en voor welke sectoren is nog niet bekend.

Vorige week maakte het CTGB al bekend drie dringend vereiste toelatingen te verlenen, waaronder een toelating voor het middel AZ 500. De aanvraag voor dit onkruidbestrijdingsmiddel was ingediend door de NBvB.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.