Home

Achtergrond 208 x bekeken 7 reacties

NAJK: late uitbetaling toeslagrechten onacceptabel

Het NAJK vindt het onacceptabel dat de toeslagrechten later worden betaald.

"Zeker voor jonge boeren, met vaak hoge financieringslasten, is het een hard gelag dat ze moeten wachten op de vaak aanzienlijke bedragen”, aldus het NAJK.

Het NAJK constateert dat niet Brussel de oorzaak is van de vertraging bij de uitbetaling, maar Den Haag. “Vorig jaar mocht eenmalig gebruik gemaakt worden van voorschotsmogelijkheden op bedrijfstoeslagrechten vanwege de verwachte extra drukte door de invoer van het nieuwe systeem. Nu heeft Den Haag de zaken simpelweg niet op orde zodat de betalingen voor het grootste deel niet in december maar pas in 2008 plaatsvinden”, aldus de organisatie voor jonge boeren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  De Boer

  Boeren moeten niet praten over: dan willen wij rente over het te laat uitbetaalde geld. Nee. Wij moeten eisen, op straffe van boetes (dat systeem kent men bij het ministerie immers ook zo goed) dat het geld op tijd wordt uitbetaald. Wij hoeven niet te boeten voor hun laksigheid of gebrek aan het feit, dat zij hun zaken niet in orde hebben. Voor ons is er ook geen enkel begrip als wij niet acteren zoals zij eisen.

 • no-profile-image

  henk

  DR moet een rentevergoeding betalen wanneer ze te laat uitbetaald. Ik ga ervan uit dat het "Brusselse geld" ergens door hen geparkeerd wordt zodat ze een goede rente ontvangen. Ze moeten bij DR niet beloond worden voor een late uitbetaling. Bovendien kost het de boeren toch ook rente dat ze de bedragen waar ze recht op hebben te laat ontvangen.

 • no-profile-image

  J Broertjes

  Ik vind het onbegrijpelijk dat de politiek dit zonder morren accepteerd. Ze zou moord en brand hebben geschreeuwd als zorgtoeslag, bijstandsuitkering of huursubsidie te laat zou worden betaald. Nu het om boeren gaat , merk je dat het politiek geen interessante doelgroep is.

 • no-profile-image

  Henk-Jan

  Je zult maar 1 dag de belasting te laat betalen dan krijg je meteen een korting van een paar procent van de toeslagrechten aan de broek en een dikke boete. Ze zijn gek daar in DEN HAAG. Met dit soort grappen kun je als ondernemer ook geen rekening mee houden.

 • no-profile-image

  We hebben in Nederland toch een wet openbaarheid van bestuur of zoiets.
  Het moet voor LTO toch een peuleschil zijn om dit geld te traceren?

 • no-profile-image

  gli

  Wie kan uitvinden op welke eventuele tussenrekening dit geld door Brussel wordt gestort? Is dit een Nederlandse bank? En hoeveel rente ontvangt Den Haag? Zou het niet billijk zijn dit door te sluizen naar degenen die maanden op het hun toekomende geld moeten wachten?

 • no-profile-image

  boertje

  wij worden 1% per dag gekort als we de aanvraag telaat indienen dus lijkt het mij heel normaal als we er na 1 jan 1% per dag er bij krijgen. waar ze het vandaan moeten halen ? van de salarissen van de ambtenaren die het moeten uitvoeren onder het moto van oog om oog tand om tand.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.