Home

Achtergrond 189 x bekeken

N201 voor 613 miljoen euro op de schop

De provinciale weg N201 (Heemstede-Aalsmeer-Hilversum) gaat de komende vier jaar op de schop voor 613 miljoen euro.

Dat maakte het ministerie van Verkeer en Waterstaat vandaag bekend. Het Rijk draagt 177,6 miljoen euro bij aan het project. De bloemenveiling Aalsmeer en de Schiphol Group investeren samen 20 miljoen euro en de lagere overheden draaien op voor de overige kosten. Het veilingcomplex en de nationale luchthaven zijn nu nog slecht bereikbaar via de provinciale weg.

Dat moet in 2012 verleden tijd zijn. Er komen twee aquaducten, één bij de ringvaart Haarlemmermeer en één onder de Amstel. De op- en afritten naar de snelwegen A4 en A9 verbeteren en dankzij omleidingen dendert het doorgaande (vracht)verkeer straks niet meer door de dorpskernen van Aalsmeer en Uithoorn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.