Home

Achtergrond

Mislukking dreigt bij Belgische kabinetsformatie

In de Belgische kabinetsformatie dreigt een zo mogelijk nog grotere crisis nu Vlaamse en Waalse partijen het nog steeds niet eens zijn over de staatshervormingen en de splitsing van een kiesdistrict.

Vandaag werd het record van de langste formatie ooit in België gebroken. De teller staat nu op 149 dagen. Woensdag is een cruciale dag want dan wordt in het parlement gedebatteerd over een voorstel om het kiesdistrict Brussel-Halle-Vilvoorde te splitsen.

Als het tot een stemming komt, krijgt het voorstel waarschijnlijk een meerderheid van de Vlaamse partijen, waarna een onderhandeld akkoord tussen Vlaamse en Waalse beoogde regeringspartijen niet meer mogelijk is. De Waalse partijen hebben al gedreigd dan de handdoek in de ring te gooien. De Belgische regeringsformatie zou dan weer helemaal terug bij af zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.