Home

Achtergrond 166 x bekeken

'Ministers krijgen ruimere keuze voor schone dienstauto'

Ministers kunnen vanaf volgend jaar een milieuvriendelijke dienstauto aanschaffen. Een voorstel voor verhoging van de maximaal toelaatbare kilometerprijs die dat mogelijk maakt, ligt vrijdag ter goedkeuring voor aan de ministerraad.

Dat is gisteren vernomen uit welingelichte bronnen. "Een stap in de goede richting", reageert PvdA-Tweede Kamerlid Diederik Samsom. Hij heeft zich al eens afgezet tegen de vervuilende dieselbakken waarin sommige bewindslieden rondrijden. "De ministers krijgen nu een ruimere keuze om een schone dienstauto aan te schaffen, maar dan moeten zij het nog wel doen."

Minister Jacqueline Cramer (Milieu, PvdA) heeft als dienstauto een relatief dure Mercedes maar die rijdt wel op aardgas. Wat de milieuwoordvoerder betreft is nu een obstakel voor de aanschaf van ook een schone dienstwagen door collega's van haar weggenomen.
Als het kabinet het goede voorbeeld wil geven, is het bedrijfsleven daarin al voorgegaan, voegt Samsom eraan toe.

"Topman Peter Bakker van het postbedrijf TNT rijdt al enige tijd in een Toyota Prius"' De Prius rijdt op elektriciteit en benzine. "En Joop Wijn, ex-CDA-minister van Economische Zaken, wilde BMW blijven rijden, maar zijn nieuwe werkgever de Rabobank liet dat niet toe wegens de interne milieunormen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.