Home

Achtergrond 258 x bekeken

Minister tevreden met visquota 2008

Minister Gerda Verburg (Visserij) is "redelijk positief'' over de visserijquota voor volgend jaar.

De quota zijn gisteren in grote lijnen vastgesteld na negen dagen van onderhandelingen met Noorwegen. "Vooral de uitkomst met schol is goed. De 49.000 ton komt overeen met het meerjarenplan'', zei Verburg vandaag na beraad in Brussel. Schol is een voorname soort voor de Nederlandse vissers.

Minder tevreden is de minister over de 41 procent beperking voor de vangst van haring. "Dat valt niet mee'', zei ze. "35 Procent daling vonden we mooi. Dat was ook het voorstel van Regionaal Adviesorgaan van maatschappelijke organisaties en vissers samen.''
De ministers van Visserij van de EU-landen stellen de visquota eind december definitief vast.

De visserijorganisaties reageerden diep teleurgesteld. De voorbije twee jaar zijn de toegestane vangsthoeveelheden al fors verlaagd. Nu komt er opnieuw verlaging voor haring, makreel en blauwe wijting, klagen de reders van de Palagic Freezer-Trawler Association (PFA) uit Rijswijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.