Home

Achtergrond 246 x bekeken

Minder geld voor bloembollenpromotie

Het budget voor collectieve bloembollenpromotie gaat in 2008 met acht procent omlaag ten opzichte van het lopende jaar.

Het Internationaal Bloembollen Centrum (IBC) heeft voor volgend jaar een promotiebudget van 4,8 miljoen euro beschikbaar uit vakheffing. Dit is inclusief een vrijwillige bijdrage van ongeveer 400.000 euro van exporteurs en importeurs uit de Scandinavische landen. In 2007 bedroeg het budget van het IBC in totaal nog 5,2 miljoen euro.

Naast het reguliere landenprogramma zal het IBC in 2008 een aantal projecten uitvoeren die dit jaar zijn ontwikkeld. Daarbij gaat het onder meer om productgerichte campagnes voor de droogverkoop en bol-op-pot voor buiten. Het IBC maakt bovendien een start met een campagne gericht op hoveniers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.