Home

Achtergrond

Milieuvergunningen nog niet op orde

Ondanks de deadline van begin deze week hebben veel bedrijven hun Europese milieuvergunning niet op orde.

Dat blijkt uit een onderzoek van de VROM-Inspectie en de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Het gaat om de zogeheten IPPC-vergunning voor grote milieuvervuilende, industriële bedrijven en de intensieve veehouderij. Door de achterstand worden de landelijke en Europese doelen voor het beperken van de uitstoot van broeikasgassen wellicht niet gehaald, stelt het ministerie van VROM vandaag.

"Dit komt omdat nog niet alle bedrijven economisch en technisch haalbare milieumaatregelen toepassen'', aldus het departement in een verklaring. Volgens het ministerie heeft de Europese Commisie Nederland gewaarschuwd voor de vertraging.

Bij het ministerie was niemand bereikbaar die kon zeggen hoeveel bedrijven nog geen IPPC-vergunning hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.