Home

Achtergrond

Milieudefensie biedt EU-commissaris boom aan

Actievoerders van Milieudefensie overhandigen morgen in Brussel een boom aan EU-commissaris Stavros Dimas (Milieu).

Ze willen zo strengere maatregelen vragen tegen de invoer van illegaal gekapt hout. "Het is makkelijker fout hout in te voeren dan illegaal een boom te planten'', zei medewerkster Marlijn Dingshoff van Milieudefensie gisteren.

Volgens de milieuorganisatie verdwijnt nu 13 miljoen hectare bos per jaar. De ontbossing versterkt de klimaatverandering en verarmt bewoners, waarschuwt Milieudefensie.

De EU werkt aan vrijwillige akkoorden met houtproducerende landen. Toch is in Indonesië naar schatting 70 tot 80 procent van het gekapte hout illegaal. In gebieden als de Amazone, Congo en Rusland gaat het om ruim de helft van het hout.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.