Home

Achtergrond 189 x bekeken

Mexicanen massaal op de vlucht voor het water

Honderdduizenden Mexicanen ontvluchten de zuidelijke deelstaat Tabasco wegens de grote overstromingen aldaar.

Volgens verslaggevers van de Britse omroep BBC is de regionale hoofdstad Villahermosa nagenoeg verlaten en verzonken. De volledige luchtmacht is ingezet om hulp te verlenen.

Ongeveer een miljoen mensen is getroffen en 80 procent van de deelstaat, zo groot als België, staat in meer of mindere mate blank. Zware regenval, oorzaak van alle ellende, is ook voor dit weekeinde nog voorspeld.

Nog begaanbare wegen rond Villahermosa staan vol met personenwagens, bussen en trucks vol burgers die willen vluchten. De politie en het leger hebben speciale volmachten gekregen om keihard op te treden tegen mensen die misbruik maken van de ramp en bijvoorbeeld gaan plunderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.