Home

Achtergrond 237 x bekeken 1 reactie

Mens/dierziekten blijven bij Verburg

Minister Verburg van LNV blijft verantwoordelijk voor dierziekten die ook mensen kunnen besmetten.

Dat heeft de Tweede Kamer vanmiddag uitgesproken. De Partij voor Dieren had per motie voorgesteld de minister van Volksgezondheid primair verantwoordelijk te maken voor preventie en aanpak van ook voor mensen besmettelijke ziekten als vogelpest, MRSA, Q-koorts en stafylokokken.

De PvdD constateert in die motie dat bij het huidige beleid sectorbelangen prevaleren boven die van volksgezondheid. De motie werd vanmiddag met grote meerderheid verworpen. Alleen de PvdD, SP en GroenLinks stemden voor.

Ook werd een PvdD-motie verworpen die de regering vraagt te het publiek te waarschuwen tegen gezondheidsrisico’s van overmatige vleesconsumptie. Die waarschuwing zou onderdeel moeten worden van de voedingsvoorlichting van het ministerie van VWS. Alleen PvdD en GroenLInks stemden voor

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bokke

    Als het publiek gewaarschuwd moet worden is het wel tegen dat kip zonder kop gekakel van de PvdD...

Of registreer je om te kunnen reageren.