Home

Achtergrond 298 x bekeken 2 reacties

'Melkprijs Campina stijgt volgend jaar paar cent'

De melkprijs van het zuivelconcern Campina stijgt volgend jaar met enkele centen per kilo. Dit jaar stijgt de Campina-prijs met 5 cent per kilo melk.

De stijging is onder meer een gevolg van hogere opbrengsten van kaas. Dat zei Tiny Sanders, directievoorzitter van Campina vandaag op een studiebijeenkomst voor melkveehouders van Rabobank Agrarisch Advies Centrum.

De prijzen van kaas trekken de laatste maanden flink aan volgens Sanders. "Daar profiteert Campina goed van. Bij ons bedrijf gaat de helft van de melk in de kaasbak. Door het relatief geringe aandeel van melkpoeders in het Campina-productenpakket heeft de zuivelcoöperatie minder last van de daling van de opbrengst van deze poeders", legt hij uit.

Campina profiteert bovendien van goede opbrengsten van haar producten in Duitsland. "Hier kunnen we de prijsstijgingen van de grondstof melk sneller doorberekenen in de verkoopprijzen voor onze producten. Duitsland was jaren een moeilijke markt. Het land maakt dit jaar een geweldige stap in de goede richting."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Ik wacht nu al weer op de argumenten die de heer Sanders zal gebruiken om het niet realiseren van een hogere melkprijs (dan anderen) recht of krom te praten. Hij is zijn geloofwaardigheid al lang kwijt en dat wordt nu niet goedgemaakt door een positieve uitlating.
  Als hij iets anders had gezegd, had hij al meteen het veld kunnen ruimen. Want voor deze man is dit niet ambitieus als primaire doelstelling heeft hij meer omzet en internationaal zaken doen (lees macht) en niet het uitbetalen van de best mogelijke melkprijs. Zo veel is na te veel jaar Sanders wel duidelijk.

 • no-profile-image

  Paul

  Beetje meer ambitie mag wel.
  ( qua melkprijs, niet qua overnames )

Of registreer je om te kunnen reageren.