Home

Achtergrond 155 x bekeken

'Meer problemen Duitse banken door kredietcrisis'

De Duitse bank Landesbank Baden Württemberg (LBBW) moet dit jaar mogelijk 800 miljoen euro afschrijven als gevolg van de problemen op de internationele kredietmarkt.

Dat meldt de krant Financial Times Deutschland. LBBW wilde zelf niet reageren op het bericht.

LBBW, een van de grootste banken die in handen is van de Duitse overheid, is de tweede Duitse financiële instelling die ernstig te lijden heeft onder de crisis. De bank IKB liet eerder dit jaar weten verliezen te lijden die kunnen oplopen tot 700 miljoen euro.

IKB raakte in de problemen door beleggingen in de subprime-sector, de Amerikaanse hypotheekmarkt voor mensen met weinig onderpand of inkomen. De waarde van deze beleggingen is sterk gedaald. IKB stond in augustus op de rand van faillissement, maar werd gered door een miljardenkrediet van de staatsbank KfW. De redding kostte naar schatting 3,5 miljard euro.

Vandaag maakte KfW bekend dat IKB opnieuw steun zal ontvangen ter waarde van 350 miljoen euro. Meerdere banken hebben zich bereid gentoond de risico's van een van de beleggingsarmen van IKB af te dekken.

IKB stelde vandaag de publicatie van de halfjaarcijfers, die voor deze dag gepland stond, opnieuw uit. Volgens de bank neemt het toepassen van nieuwe boekhoudregels op de investeringsdivisie die in de VS actief was meer tijd in beslag dan aanvankelijk werd gedacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.