Home

Achtergrond 192 x bekeken

Meer mechaniseren én extra arbeid

Het beste is toch gezien de situatie als je bedrijf verdubbelt om te kiezen voor beide mogelijkheden. Dus in een deel verder mechaniseren en deels oplossen door personeel inhuren. Een medewerker hoef je niet voor de hele week aan te nemen, het kan ook voor 2 tot 3 dagen. Als het werk alleen puur het melken betreft, kun je overwegen om voor melkrobots te kiezen.

Een voordeel van een gezinsbedrijf is dat het geld wat er verdient wordt in het bedrijf blijft. Dit is niet zo met een bedrijf mét personeel, want dan vloeit het geld meer naar buiten het bedrijf.
Met personeel moet je ook wel eens ervaren en accepteren dat sommige werkzaamheden anders gebeuren dan dat je zelf zou doen.
Ook moet je meer communiceren. Je moet je personeel aansturen en begeleiden. Ook daar gaat veel tijd in zitten, en dus moet je je personeel wat eerder aannemen, dus voordat het bedrijf verdubbeld is. Als je uiteindelijk een goede gevonden hebt, is het ook belangrijk dat je hem of haar kunt behouden.

Bij een akkerbouw bedrijf is dit iets anders. Daar heb je te maken met twee pieken. De eerste is in het voorjaar bij het zaaien en poten; de tweede is in de zomer/herfst met oogsten en het land bewerken.

Het voordeel van personeel is dat je zelf ook eens weg kunt gaan van je bedrijf, of regelmatig aandacht schenken aan je vrouw en kinderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.