Home

Achtergrond

Meer klachten over pesten op werk dan elders in EU

Werknemers in Nederland maken vaker melding van pesten, geweld en intimidatie op hun werk dan gemiddeld in Europa.

Twee derde van de Nederlandse artsen en verpleegkundigen heeft daar bijvoorbeeld regelmatig mee te maken. Dat staat te lezen in de Arbobalans 2006 die minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Nederland scoort op het gebied van arbeidsomstandigheden over het algemeen gunstig in vergelijking met andere landen in Europa. Werknemers staan relatief weinig bloot aan lichamelijke risico's op het werk. Maar zij hebben wel vaker last van ongewenste omgangsvormen zoals pesten en intimidatie. Niet alleen artsen en verpleegkundigen hebben daar last van, maar ook bejaarden- en kinderverzorgers en gezinshulpen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.